Șeful DGLCA este hotărât să ceară în instanță despăgubiri pentru defăimare

Șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Ion Burdiumov, este hotărât să le acționeze în judecată pe activistele civice Anastasia Cozlovschi, Iana Verber și Lidia Vinogradova și să ceară despăgubiri pentru defăimare. Într-o conferință de presă de la IPN, marți, 12 octombrie, cele trei l-au acuzat pe Ion Burdiumov că ar încălca legea și că vrea să promoveze în funcția de șef al Secției control și protecție a animalelor, din subordinea Direcției, „persoane fără experiență în domeniu, care ar închide ochii la toate fărădelegile de la necropola din Chișinău”.

Șeful DGLCA este încrezător că obține câștig de cauză, întrucât niciodată nu a încălcat legislația în vidoare, iar banii pe care îi va încasa ca și despăgubiri îi va dona unui azil pentru animale sau unei case pentru copii cu nevoi speciale.

„După ce Ecaterina Pagu a depus cerere de eliberare din funcția de șef al Secției control și protecție a animalelor din cadrul DGLCA, specialiști din direcție au organizat un alt concurs, r nu eu. Nu Burdiumov se ocupă de Secția protecția animalelor, dar este șeful-adjunct, Dubița, este domnul Efros, care se ocupă de secția aceasta, nu eu. Ele au ca scop să mă denigreze pe mine pentru că nu l-am numit prima dată în funcția de șef al secției pe Karl Luganov, așa cum au vrut ele”, a declarat Ion Burdiumov.

Șeful DGLCA a mai spus că, la Comisariatul de Poliție Chișinău, este în desfășurare o anchetă pe numele lui Karl Luganov, fiind cercetat pentru falsificarea unor documente. „A intrat fără voie în contabilitate, a luat contracte semnate de Direcție și agenți economici, a modificat acolo termenii contractului, niște pagini a modificat, fără ca să-și dea seama că dânsul este funcționar public. Oricât de mult aș vrea să îl numesc pe Karl Luganov în funcția de șef al Secției control și protecție a animalelor, nu am dreptul. Se numește doar în bază de concurs”, a precizat Ion Burdiumov.  

Referitor la acuzațiile activistelor că s-ar îmbogăți de pe urma activității necropolei,  Ion Burdiumov a cerut să fie probate declarațiile. „Nu înțeleg de unde mă îmbogățesc, poate o să-mi explice ele în sala de judecată: unde mă îmbogățesc și când m-am îmbogățit”, a menționat  șeful DGLCA.

Legat de declarațiile activistelor că este încălcată procedura prin organizarea unui nou concurs la mai puțin de șase luni de la concursul precedent, Ion Burdiumov a subliniat că „autoritatea este în drept, nu și obligată” să examineze candidatura persoanei care a ocupat al doilea cel mai bun scor la concursul precedent (în acest caz fiind vorba de Karl Luganov). Nu Burdiumov ia decizia, ci comisia de concurs”, a mai spus  Ion Burdiumov, care intenționează să se retragă din componența comisiei respective.

La acuzația că l-ar proteja pe șeful interimar al Secției, Vitalie Voznoi, care nu se prezintă la muncă, Ion Burdiumov a precizat că acesta a solicitat să activeze de la distanță, cerere acceptată în condițiile codului roșu de alertă a infecției COVID-19.  

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.