Se cere intervenția autorităților în stoparea falimentării Central House

Raisa Morozan, avocata lui Vitalie Perciun, fondator „Central House” SRL, solicită intervenția autorităților de stat în curmarea acțiunii de falimentare a întreprinderii. „Cetățenii Republicii Moldova vor să lucreze acasă și să investească acasă”, a declarat aceasta într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit avocatei, lui Vitalie Perciun i s-a creat dosar penal pe insolvabilitate intenționată, deși el este singura persoană interesată ca întreprinderea să activeze. Agenții economici care dețin în locațiune spațiile comerciale ale „Central House” SRL, în temeiul contractului semnat cu Veaceslav Timotin, locțiitorul administratorului de insolvabilitate, recunosc că sunt  presați să dea declarații false împotriva lui Vitalie Perciun. În caz contrar, nu le va fi prelungit contractul de locațiune, care expiră la finele anului, sau că li se va intenta dosare de evaziune fiscală.

Raisa Morozan spune că „Central House” este societatea supusă unui atac de preluare a bunurilor cu o valoare de peste 150 de milioane de lei și este falimentată intenționat de „grupul de persoane ce se pretind reprezentați și creditori ai „Central House” SRL în proces de insolvabilitate”. Avocata i-a numit aici pe Veaceslav Timotin , locțiitorul administratorului de insolvabilitate al „Central House” SRL, și avocatul desemnat de acesta, Iosip Andrei, dar și avocatul stagiar Dumitru Stratan, care reprezintă interesele Gările Auto Moderne SRL și ale Ubicuit Grup SRL. Printre cei care își doresc falimentarea „Central House” ar fi și actualul director al Gările Auto Moderne SRL, Iurie Moroz, care a fost vicedirector la întreprinderea de stat „Gările și Stațiile Auto”. „Acești executori realizează indicațiile lui Vladimir Andronachi și Alexandru Vîlcu, comunică Vitalie Perciun”, a menționat avocata.

„Stimați cetățeni, suntem siguri că Central House nu este singura societate delapidată de bunuri, în modul în care se întâmplă. Vă îndemnăm să vorbiți și să nu tăceți despre situațiile care se întâmplă și cu voi, din cauza acestui grup de oameni condus de Vîlcu și Andronachi, pentru că, de fapt, Gările Auto Moderne, în calitate de asociați îi are pe Alexandru Vîlcu și Olga Demcenco, care este interpusul lui Vladimir Andronachi. Anume aceste două persoane dau indicații, iar ceilalți executori care se pretind administratori ai Central House: Veaceslav Timotin, Andrei Iosip, Dumitru Stratan, Albert Puiu și alții, de fapt realizează indicațiile acestor persoane”, a declarat Raisa Morozan.

Avocata susține că în situația de față Alexandru Vîlcu și  Vladimir Andronachi controlează și administrează trei întreprinderi: Central House, întreprinderea de stat Gările și Stațiile Auto și Gările Auto Moderne SRL, doar că nu în mod direct, ci  prin oameni pe care i-au împuternicit.

Avocata a prezentat mai multe documente cu referire la subiectul abordat în cadrul conferinței de presă, care pot fi vizualizate accesând acest link.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.