Se așteaptă o creștere a numărului cazurilor de COVID-19 la copii, ANSP

Deși în ultima săptămână numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut cu 10,3%, față de săptămâna precedentă, în săptămâna următoare se așteaptă o creștere a infectării în rândul copiilor, după ce elevii din școli și licee au revenit din nou la lecții cu prezență fizică, începând cu  7 februarie, a anunțat Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit directorului ANSP, unii copii pot fi purtători ai virusului SARS-CoV-2, dar fără a avea simptome și astfel pot transmite virusul mai departe altor copii, aflându-se în instituții de învățământ.

În prezent sunt imunizați împotriva COVID-19 circa 7 mii de copii, cu vârsta de la 12 ani.

Nicolae Jelamschi a precizat că, săptămâna trecută, au fost raportate 134 de decese asociate COVID-19. Față de săptămâna precedentă, cifra este în creștere cu peste 11%.

Totodată, a scăzut puțin numărul persoanelor vaccinate. În ultima săptămână, au fost imunizate peste 8300 de persoane cu prima doză, 5600 – cu a doua doză și peste 23 de mii de persoane – cu doza booster.  Cea mai înaltă rată de vaccinare se atestă în municipiul Chișinău, de 44%. La opul opus este UTA Găgăuzia, cu o rată de imunizare de 18%.

Directorul ANSP a specificat că în Republica Moldova „nu a fost stabilit un termen de valabilitate al certificatelor de vaccinare anti-COVID-19”. Precizarea a fost făcută în contextul în care UE a stabilit că certificatele de imunizare anti-COVID-19 sunt valabile timp de 9 luni, de la a doua doză de vaccin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.