Scafandrii caută a treia zi corpul minorei care s-ar fi înecat în Nistru, dar fără rezultat

Corpul minorei în vârstă de 12 ani care s-ar fi înecat în râul Nistru, în localitatea Speia, raionul Anenii Noi, este căutat a treia zi de către scafandrii Inspectoratului general pentru Situații de Urgență, însă fără rezultat.

Lucrările subacvatice s-au făcut la adâncimea de 12 metri, pe o suprafață de 150 de mii metri pătrați. Căutările au fost suspendate pe parcursul nopții, iar începând cu dimineața zilei 25 februarie au fost reluate. Potrivit informației IGSU, minora în vârstă de 12 ani s-ar fi înecat, pe 23 februarie, în timp ce se afla pe gheața subțirea a râului Nistru, din apropierea satului Speia.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, Olesea Gherman, a precizat că fata și-a cerut permisiunea mamei să meargă la o plimbare prin localitate. Acolo s-a întâlnit cu alți trei copii, de vârste apropiate, și au decis să meargă la Nistru să facă fotografii. Fata a înaintat mai mult pe râu, gheața s-a spart și a căzut în apă. Ceilalți copii au încercat să o ajute, dar nu au reușit. Apelul la 112 a fost făcut de unul dintre copii, care a comunicat despre cele întâmplate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.