„România mea” , concurs de promovare a României în Republica Moldova

S-a dat startul primei ediții a concursului „România mea”, care are ca scop promovarea României în Republica Moldova prin utilizarea unei imagini plastice. În cadrul acestei competiție pot participa copii și tineri din Republica Moldova, elevi de gimnaziu și de liceu, studenți în primii ani de facultate, informează Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, transmite IPN.

Operele tinerilor vor fi folosite ca element de identitate vizuală de către Ambasada României în cadrul mai multor instituții afiliate ei. Tema concursului din acest an este „România mea”. Concurenții se vor putea înscrie la patru categorii de vârstă: 11-13 ani; 14-15 ani; 16-17 ani; 18-19 ani. Fiecare participant poate înscrie în concurs o lucrare originală de pictură, grafică, schiță, colaj sau desen, realizată în cărbune, ulei, guașă, acuarelă, creion, cariocă, tehnică mixtă sau alte materiale de pictură, de dimensiuni cuprinse între minimum A5 și maximum A4.

Concursul încurajează creativitatea și originalitatea. Lucrările care nu respectă aceste criterii sau care încalcă legea dreptului de autor nu vor fi admise. Lucrarea trebuie să conțină numele clar al autorului, vârsta și data realizării. Lucrările pot fi trimise la acest e-mail: concurs.fapd@upsc.md. Juriul va desemna câte un câștigător din fiecare categorie de vârstă.

Cele mai originale 20 de lucrări, aproximativ cinci din fiecare categorie de vârstă, vor fi prezentate într-o expoziție în cadrul spațiilor Ambasadei României din Republica Moldova. Expoziția se va desfășura în perioada 1-31 decembrie 2023. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu câte 250 de euro pentru primele trei categorii de vârstă și câte 500 de euro pentru categoria de vârstă 18-19 ani.

Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din câte un specialist/expert cultural din Romania  și Republica Moldova, de ambasadorul României în Republica Moldova, de directorul ICR la Chișinău, de un art director de la o firmă de publicitate. Jurizarea se va realiza virtual, fără să implice costuri suplimentare.

Concursul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, alături de Ambasada României la Chișinău și Facultatea de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.