Retragerea trupelor din stânga Nistrului, un angajament neonorat al Federației Ruse, MAEIE

Mesajele lansate în ultimele zile în spațiul public de către autoritățile Federației Ruse privind presupusele provocări din partea forțelor armate ucrainene pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat a Republicii Moldova cu Ucraina sunt parte a războiului hibrid de intimidare, se desprinde din precizările de presă ale MAEIE în legătură cu declarațiile Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

Declarațiile părții ruse sunt nefondate, făcute în scopul de manipulare a opiniei publice, iar situația de securitate în regiune este stabilă, constată MAEIE.

În legătură cu avertizările Moscovei, adresate SUA, NATO și Ucrainei că orice acțiune legată de Transnistria ar fi un atac direct asupra Rusiei, autoritățile moldovenești reiterează atașamentul lor pentru reglementarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute internațional.

În acest context MAEIE consideră drept provocatoare declarația din 24 februarie a.c. a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și reiterează obligativitatea retragerii necondiționate și transparente a forțelor militare ruse și stocurilor de muniții din Cobasna de pe teritoriul Republicii Moldova, se spune în comunicatul instituției moldovenești de externe.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.