„Republica Moldova prezintă”, expoziție la Brașov pe 28-30 iunie

Agenții economici din Republica Moldova pot depune dosarele pentru a participa la ca de-a IV-a ediție a Expoziției „Republica Moldova prezintă” la Brașov, România. Evenimentul va avea loc în perioada 28-30 iunie, în Piața Sfatului. Organizatorii așteaptă ca la expoziție să participe în jur de 60 de agenți economici, transmite IPN.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a remarcat că evenimentul va fi organizat împreună cu Camera de Comerț și Industrie din Brașov, Primăria din Brașov și Ambasada Republicii Moldova la București.

La programul artistic din cadrul evenimentului vor participa artiști din Republica Moldova și din România.

Agenții economici doritori să participe la expoziție pot depune dosarele până pe 10 iunie. Sunt invitate companii din industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase, produse apicole, bijuterii, accesorii, produse cosmetice, produse textile, cei care activează în domeniul mobilei sau construcției.

Silviu Costea, președintele CCI din Brașov, consideră că expoziția este un eveniment care nu aparține doar Brașovului, dar și turiștii se interesează când va avea loc acest eveniment. Agenții economici din Brașov abia așteaptă să se întâlnească cu cei din Moldova, să facă afaceri, și brașovenii vor fi neapărat în număr mare în Piața Sfatului pentru a degusta produsele alimentare moldovenești, renumite în toată lumea.

Victor Chirilă, ambasadorul Republici Moldova la București, a îndemnat exportatorii să vină în România cu afacerile și produsele lor. România e principalul partener comercial al Republicii Moldova, principala piață de desfacere. România este un promotor și susținător al dezvoltării Republicii Moldova.

Bogdan Iancu, inspector relații externe în cadrul Primăriei Brașov, evenimentul care va avea loc la Brașov dovedește existența unei puternice conexiuni între cultura moldovenească și românească, dar și producătorii moldoveni și consumatorii din România.

Prima expoziție „Republica Moldova prezintă” a avut loc în 2016. Acolo au participat în jur de 70 de agenți economici din diferite ramuri ale economiei naționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.