PSDE îndeamnă moldovenii cu cetățenie română să sprijine pe 9 iunie Alianța PSD-PNL

Partidul Social Democrat European îndeamnă toți moldovenii care dețin și cetățenie română să iasă într-un număr cât mai mare la vot în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie și să acorde sprijin Alianței PSD-PNL. Apelul a fost făcut astăzi de președintele PSDE, Ion Sula, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Liderul social-democrat a menționat că în cadrul alegerilor europarlamentare se va decide cursul european de dezvoltare nu doar a Uniuni Europene și țărilor care fac parte din această mare familie, dar și a celor care candidează pentru a obține statutul de membru cu drepturi depline, printre care se numără și Republica Moldova.

„De-a lungul timpului, atunci când Partidul Social Democrat din România s-a aflat la guvernare și a deținut funcții importante în instituțiile europene, a manifestat mereu deschidere și solidaritate față de cetățenii Republicii Moldova. Fie că vorbim de educație, cultură, infrastructură, economie, agricultură, PSD România a fost alături de noi, oferindu-ne sprijin constant. Astăzi, acești prieteni de nădejde sunt cei care continuă să ne susțină în drumul nostru spre integrarea europeană”, a declarat Ion Sula.

Potrivit lui, acum trebuie făcută o alegere responsabilă și corectă, acordând sprijin partidelor și oamenilor care au demonstrat rezultate și fapte concrete pentru Moldova. În opinia sa, este esențial ca proiectele de susținere pentru toți cetățenii Republicii Moldova să fie continuate.

„Îndemnăm toți moldovenii care dețin cetățenie română să iasă la vot pe data de 9 iunie și să acorde sprijin forțelor politice PSD-PNL, care la aceste alegeri participă pe lista comună și care vor continua să ne reprezinte și să fie vocea noastră în Parlamentul European, dar și în Comisia Europeană. Haideți să fim uniți și să votăm cu încredere pentru cei care au demonstrat că sunt alături de noi în cele mai dificile momente. Să votăm pentru o Moldovă prosperă în Europa, sprijinită de România, prin alianța PSD-PNL”, a conchis liderul PSDE.

La rândul său, secretarul general al formațiunii, Iurie Cazacu, a mulțumit președinților Organizațiilor Teritoriale, primarilor, membrilor și simpatizanților PSDE pentru implicare în campania electorală pentru europarlamentare. El a precizat că echipa PSDE va asigura în continuare informarea moldovenilor care dețin cetățenie română despre importanța alegerilor europarlamentare, prezentarea materialelor despre platforma electorală și candidații Alianței PSD-PNL pentru Parlamentul European, precum și alte informații relevante pe subiectul dat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.