PSDE cheamă partidele proeuropene să facă front comun „în fața atacurilor guvernării”

Partidul Social Democrat European face apel către toate partidele proeuropene să facă front comun „în fața atacurilor guvernării asupra valorilor democratice”. Potrivit formațiunii, actuala guvernare, reprezentată de PAS, utilizează programul național „Satul European” pentru a-și consolida poziția, prin presiune și corupere politică, transmite IPN.

„Este evident că mulți primari care au beneficiat de proiecte din cadrul acestui program au migrat ulterior către PAS, ceea ce ridică întrebări serioase cu privire la integritatea procesului politic și la modul în care resursele administrative sunt utilizate în interes politic. În stilul manipulator de prezentare a cifrelor de către PAS, pentru perioada anterioară, din cei 261 de primari PSDE, au beneficiat de proiecte 127. Unica ce uită să spună Andrei Spînu este că jumătate din primari au fost „dominați” de a migra la PAS”, se menționează într-un comunicat de presă al PSDE.

Formațiunea precizează că traseismul primarilor către PAS a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor alegerilor locale din 2023, conferindu-i partidului de guvernare un avantaj considerabil. Această abordare subminează principiile democratice și încrederea cetățenilor în procesul electoral, transformând programul „Satul European” într-o unealtă politică pentru obținerea de avantaje partinice.

„Nu este acceptabil ca un partid să-și consolideze poziția politică prin forțarea primarilor altor partide și prin utilizarea resurselor administrative în acest scop. Această practică nedemocratică nu poate fi tolerată și ar trebui să fie condamnată ferm de către toate forțele politice proeuropene, indiferent de culoarea politică”, se arată într-un comunicat de presă al social-democraților europeni.

Potrivit PSDE, este esențial să restabilim integritatea și transparența în procesul politic și să ne asigurăm că programul național „Satul European” este folosit în beneficiul real al comunităților și nu ca bâta politică a partidului de guvernare.

„Alegerile locale precedente, unde liderii locali au fost „convinși” de PAS, partidul de guvernare, totuși, le-a pierdut. De ce PAS a pierdut cu toate filtrele despre care ne povestesc? Răspunsul este la vedere, incompetența și infantilismul de care dau dovadă. Refuzăm să credem că despre aceste practici și metode de a „convinge” liderii locali și membrii altor partide, liderii PAS povestesc prin birourile Europene, atunci când vorbesc despre promovarea conceptului european. În acest sens, ne adresăm către toate partidele proeuropene, să facem front comun în fața atacurilor guvernării asupra valorilor democratice”, se mai arată în comunicat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.