Proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”, la Chișinău

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) continuă și anul acesta proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film” în Republica Moldova. Proiectul începe în data de 28 aprilie cu conferința „Educație prin artă teatrală și cinematografică”, organizată la Chișinău, în Centrul „Clasa Viitorului” din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă, la care vor participa zeci de specialiști, oficialități și alte persoane interesate, transmite IPN.

Proiectul se va derula prin componența sa de ateliere, cursuri de formare și de dezvoltare personală până în luna octombrie, când va avea loc conferința de închidere a proiectului și va fi lansat un volum despre această acțiune cu impact semnificativ asupra educației și culturii din Republica Moldova.

Inițiativa este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României. Bazat pe legăturile profunde de natură culturală, istorică și lingvistică dintre România și Republica Moldova, proiectul inițiat de UNATC consolidează comunitatea românească de pe ambele maluri ale Prutului prin descoperirea, conștientizarea și utilizarea aptitudinilor tinerei generații.

„Aceste reclădiri ale fundamentelor noii generații sunt extrem de importante. Pe ele se bazează chiar și schimbarea mentalității, provocarea deschiderii către orizonturi noi și activarea propriilor capabilități, pentru un aport fantastic în viitoarea societate”, explică rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Liviu Lucaci.

Obiectivele proiectului „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film” se pot atinge cu metode folosite în domeniul teatrului și filmului, alături de suportul pedagogilor și al psihologilor. Startul acestui proces a fost dat în toamna anului 2022, când UNATC a lansat proiectul „Caravana UNATC și Educația prin teatru în Republica Moldova”, urmat în 2023 de „Educație fără granițe. Teatru și film pentru mari și mici”, un proiect finanțat de DRRM.

„Anul acesta se va continua această inițiativă de succes prin dezvoltarea unei structuri care să permită profesioniștilor din domeniul teatru și artele spectacolului să devină formatori și să se implice în educația și formarea tinerilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.