Programul activităților de reintegrare a țării pentru 2020, aprobat de Guvern

Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2020 a fost aprobat de Guvern. Acesta prevede finanțarea a 42 de proiecte de dezvoltare și modernizare tehnico-materială a instituțiilor educaționale, de întreținere a clădirilor și apeductelor, precum și de iluminare în localitățile din Zona de Securitate, transmite IPN.

Proiectele au fost depuse de autoritățile publice locale în perioada 1 ianuarie-10 februarie. „Programul își propune drept scop finanțarea unor proiecte de dezvoltare și modernizare a instituțiilor sociale, de întreținere a clădirilor și apeductelor, de iluminat public în localitățile din Zona de Securitate, precum și altor activități care contribuie la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului și la realizarea obiectivului guvernamental de reintegrare a țării”, a declarat vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, în ședința cabinetului de miniștri.

Programul prevede acordarea unui ajutor material unic, în sumă de o sută de mii lei, pentru dotarea liceelor teoretice din oraşele Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Râbniţa, Gimnaziului Internat din oraşul Bender, gimnaziilor din satele Corjova şi Roghi, raionul Dubăsari. Pentru transportarea elevilor de la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Dubăsari urmează să fie procurat un autobuz.

Este planificată reparaţia sau dotarea edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare. Urmează să fie extinse rețelele de iluminat stradal în satul Varnița, raionul Anenii Noi, precum și în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi. Va fi reparat sistemul de iluminat stradal în satul Ursoaia, raionul Căușeni.

Potrivit datelor Biroului pentru reintegrare, în perioada 2011- 2019, au fost finanțate 393 de proiecte în valoare de peste 111 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.