logo

Reacții ale presei internaționale la victoria Sheriff-ului asupra galacticilor de la Real Madrid


https://www.ipn.md/index.php/ro/reactii-ale-presei-internationale-la-victoria-sheriff-ului-asupra-7979_1084715.html

Presa internațională a comentat elogios victoria echipei Sheriff Tiraspol în meciul cu Real Madrid, cu scorul de 2-1. Jurnaliștii de la publicația spaniolă Mundo Deportivo au titrat: „Real, împușcată de Sheriff”. Au lăudat apoi curajul moldovenilor, despre care au spus că „intră direct în istoria Ligii Campionilor”, transmite IPN, cu referire la o selecție a Federației Moldovenești de Fotbal. 

Editorialistul Mario Calderon de la Mundo Deportivo a scris: „Așa cum se obișnuiește când o navă străină ajunge în galaxia Ligii Campionilor, Sheriff-ul părea a fi Cenușăreasa competiției. Cea mai slabă echipă. Cu toate acestea, s-a dovedit că Cenușăreasa era un „șerif” și că, în locul unui pantof de sticlă, a luptat curajos și a cucerit Santiago Bernabeu. Fețele acre ale jucătorilor Realului au spus totul la sfârșitul jocului, deoarece au fost învinși de o echipă plină de jucători din țări exotice, ai căror călăi au fost un uzbek și un luxemburghez. Ceea ce a fost o bărbie directă la maxilarul Super Ligii promovate cu atâta insistență de boșii madrileni”.

Un alt cotidian spaniol, AS, a titrat: „Sheriff înroşeşte Madridul!”. Site-ul spanios Sport.es a păstrat o notă asemănătoare: „Sheriff-ul a tras direct la țintă!”. Au continuat apoi cu o ironie la adresa Realului: „Formația din Moldova a auzit clopoțelul sunând, semn că Real Madrid a fost pusă la podea. Totul în minutul 90!”. „Sheriff-ul s-a dovedit a fi o echipă disciplinată, care știe să se apere și rapid să contraatace. Cu ordine și viteză, o rețetă mai veche decât cea a pâinii, campioana Moldovei a învins Realul lui Ancelotti, lent și fără idei”, a scris un alt ziarist de la Mundo Deportivo, Manuel Bruna.

Publicația franceză L'Équipe le-a avertizat pe Real, Inter și Șahtior, titrând: „Sheriff chiar începe să sperie”. Jurnaliștii francezi consideră că formația din Republica Moldova devine o pretendentă la primăvara Ligii Campionilor.

Cronicarul Francesco Pietrella de la Gazzetta dello Sport din Italia a scris: „Peretele de Instagram al lui Sebastien Thill a fost cel mai vizitat dintre cei 23 de jucători ai Sheriff-ului. „Scop mare”. „Fantastique”. Spaniolă, engleză, franceză. Comentarii în toate limbile. „Seba” tocmai a marcat un „golazo” pe Bernabeu, umilind Realul lui Carletto, chiar dacă băiatul născut în Luxemburg cu ani în urmă avea alte planuri. O slujbă stabilă, ore fixe, mingea doar seara, o viață liniștită...”.

Digi Sport România a titrat: „Real Madrid – Sheriff Tiraspol 1-2. Fabulos! Moldovenii produc surpriza serii în Champions League”.

Formația tiraspoleană, condusă de Yurii Vernydub, s-a impus în fața „galacticilor” în cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor.