logo

Producătorii din Moldova pot participa la o expoziție internațională de vinificație din China


https://www.ipn.md/index.php/ro/producatorii-din-moldova-pot-participa-la-o-expozitie-internationala-7966_1096858.html

O expoziție internațională de vinificație în industria vinului din Republica Populară Chineză oferă producătorilor moldoveni oportunitatea de comunicare directă cu cumpărătorii chinezi de vin față în față și de înțelegere profundă a preferințelor și tendințelor de dezvoltare ale pieței de consum din China. Opinia în acest sens îi aparține lui Boris Foca, președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China. Boris Foca a îndemnat producătorii din Moldova în cadrul unei conferințe de presă la IPN să se înscrie într-o misiune economică organizată de Camera de Comerț și Industrie Moldova-China pentru a participa la expoziția din Ningxia, Yinchuan, Republica Populară Chineză.

„Avem nevoie ca să ne mărim exporturile și o facem nu doar în raport cu Republica Populară Chineză, dar și în raport cu toate țările, pentru că, atunci când exportăm, valoarea adăugată pe produsele noastre este considerabil mai ridicată. Din acest motiv facem un apel către poducători: să aveți curaj, să veniți alături de noi în misiunea economică, să participați la expoziție, pentru că doar așa puteți fi cunoscut, puteți întâlni un potențial partener de dezvoltare. Și mai mult ca atât, ne-au asigurat înșiși organizatorii că vor avea grijă ca să ne facă întâlniri business-to-business pentru a putea stabili niște relații de durată”, a declarat Boris Foca.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China a precizat că la această expoziție pot participa producătorii de struguri și deținătorii de plantații de viță-de-vie. De asemenea, sunt invitați producătorii de sucuri din struguri de vinuri. O altă dimensiune a companiilor care pot participa la expoziție sunt de echipamentele pentru vinării, dar și producătorii de pahare sau echipamente de servire. La eveniment pot fi expuse seturi de material auxiliar, cum ar fi butoaie de stejar, ambalaje pentru produse. Se încurajează participarea produselor derivate, precum produsele pentru îngrijirea pielii, extracte de semințe și bunuri medicale.

Boris Foca a îndemnat producătorii să se înscrie la expoziție în următoarele zile. Pentru mai multe detalii, oamenii sunt îndemnați să contacteze Camera de Comerț și Industrie Moldova-China. „Dat fiind faptului că timpul este foarte restrâns, este nevoie de a grăbi un pic procesele. Trebuie să trimitem mostre în China. Este nevoie de a deschide vizele. Este necesar să ne punem la punct cu întreg lanț logistic, de aceea vă îndemn ca să grăbiți deciziile”, a spus el. Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China a explicat că la expoziție Republica Moldova va avea standuri gratuite 3x3 metri pătrați. La momentul actual sunt 10 standuri, dar după caz și în funcție de implicarea altor state, există posibilitatea că acest număr va crește.

„Avem și solicitarea din partea colegilor din România de a participa la acest eveniment. Încercăm să discutăm cu ei dacă există această posibilitate și este deschidere pentru companiile din România. Deja sunt ferm convins că companiile de la noi vor fi foarte interesate”, a spus Boris Foca.

Expoziția internațională de vinificație în industria vinului va avea loc în perioada 8-12 iunie la Ningxia, Yinchuan, Republica Populară Chineză. Se va desfășura și o serie de activități suplimentare, precum un forum industrial, degustare de alcool, călătorie de cercetare, la care, de asemenea, pot participa expozanții.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.