logo

Ministrul Mihai Popșoi va participa la Conferința de Securitate de la München


https://www.ipn.md/index.php/ro/ministrul-mihai-popsoi-va-participa-la-conferinta-de-securitate-7965_1102722.html

Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, va participa la cea de-a 60-a ediție a Conferinței de Securitate de la München, în perioada 16-18 februarie. Conferința este unul dintre cele mai importante forumuri pentru dezbateri și schimburi de opinii pe teme de actualitate și politici de securitate internațională, transmite IPN.

Agenda ediției din acest an va include discuții pe marginea rolului Europei în securitate și apărare, consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, noi viziuni asupra ordinii globale, implicațiile schimbărilor climatice în materie de securitate.

Evenimentul va reuni peste 50 de șefi de state și de guverne și mai mult de 100 de miniștri din întreaga lume.

În marja conferinței, vicepremierul Mihai Popșoi va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologi, parlamentari și șefi de organizații internaționale. Discuțiile vor viza aspecte de actualitate ale agendei internaționale, inclusiv vulnerabilitățile generate de contextul global actual, oportunitățile de fortificare a colaborării bilaterale, precum și parcursul european al țării noastre.