logo

Mandatul de președinte a fost validat


https://www.ipn.md/index.php/ro/mandatul-de-presedinte-a-fost-validat-8008_1078304.html

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul de președinte ales, Maia Sandu. Hotărârea a fost pronunțată astăzi, 10 decembrie, transmite IPN.

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a declarat că prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi suspusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

În debutul ședinței, reprezentantul candidatului Igor Dodon, a depus o cerere, prin care a solicitat amânarea ședinței Curții, invocând faptul că ar exista o cerere în judecată împotriva Maiei Sandu, care nu a parcurs toate etapele judiciare. Demersul a fost respins.

Potrivit actelor depuse de Comisia Electorală Centrală, conform procesului-verbal privind totalizarea rezultatelor turului doi de scrutin prezidențial, concurentul electoral Maia Sandu, desemnat de către Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut – 943 006 de voturi, iar concurentul Dodon Igor, desemnat de către adunarea cetățenilor a obținut – 690 615.