logo

Maia Sandu: Decizia procuraturii cu privire la imaginile de la sediul PDM este o bătaie de joc


https://www.ipn.md/index.php/ro/maia-sandu-decizia-procuraturii-cu-privire-imaginile-de-la-7965_1074411.html

Constatarea Procuraturii Anticorupție cu privire la imaginile de la sediul Partidului Democrat în care Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc și primește de la cel din urmă o pungă „este o bătaie dejoc în adresa cetățenilor Republicii Moldova”. Opinia aparține președintei Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

„Această decizie a procuraturii este o bătaie de joc față de oamenii cinstiți din această țară. Să vii și să spui că nu este clar, nu este probat ce era în acea pungă, este pur și simplu o bătaie de joc. E clar că în pungă nu era nici brânză de oi, nici cărți pentru vacanța de vară pentru Igor Dodon. Mai ales că ei acolo spun cu text deschis despre salarii. Așa cum am spus, salariile se dau în bani”, a declarat Maia Sandu.

Președinta PAS susține că Procuratura Generală se face de râs prin faptul că-l protejează pe Igor Dodon cu orice preț. Mai mult decât atât, în urma publicării rezultatelor cu privire la cazul respectiv, procurorul general ar umili toți cetățenii „cinstiți ai țării”.

„Din păcate, constatăm încă odată că nu avem o procuratură independentă, avem o procuratură subordonată parțial lui Igor Dodon, parțial lui Plahotniuc, dacă tot se spune că revine Plahotniuc. Asta se întâmplă pentru că la momentul potrivit nu s-a dorit nici curățarea procuraturii și nici numirea la funcția de procuror general a unui om independent și curajos”, a adăugat Maia Sandu.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că cetățenii, în special cei care l-ar fi susținut anterior pe Igor Dodon, cred că în punga pe care i-a transmis-o Vladimir Plahotniuc președintelui erau bani. „Lumea înțelege. Din discuțiile pe care le am cu oamenii de la nordul țării, care altădată erau susținători ai lui Igor Dodon, inclusiv acolo, oamenii cred că în pungă erau banii. Oamenii înțeleg că Igor Dodon s-a înfruptat din banii furați de Plahotniuc și cu toții sunt într-o oală”.

Maia Sandu afirmă că Procuratura Generală nu va reuși să spele imaginea președintelui Igor Dodon, iar cetățenii se vor mobiliza pentru a „scăpa de toți dodonii și plahotniucii într-o singură zi”.

Procuratura Anticorupție a examinat denunțul depus de liderul Platformei DA Andrei Năstase și adresarea deputatului Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă în care se prezuma că ar fi fost bani. În urma examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. „În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale”, a scris Procuratura Generală.