logo

Ion Ceban, despre denunțul privind creditarea: Totul este legal


https://www.ipn.md/index.php/ro/ion-ceban-despre-denuntul-privind-creditarea-totul-este-legal-7967_1104624.html

„Totul este legal. Astăzi rata de îndatorare a scăzut și este de aproximativ 18% pentru Primăria municipiului Chișinău, plafonul fiind de 30%”. Astfel a comentat primarul capitalei, Ion Ceban, sesizarea Fracțiunii Partidului Acțiune Solidaritate din Consiliu municipal Chișinău depusă la Procuratură cu privire la creditele accesate de către Primărie, transmite IPN.

„Celor incompetenți care derulează și vehiculează tot felul de afirmații care nu corespund realității – cu mare regret trebuie să menționez că este cea mai incompetentă guvernare care a îndatorat statul cu miliarde de lei. Astăzi, datoria de stat este de peste 30 de miliarde de lei, iar până în ziua de astăzi nu știm ce s-a realizat din împrumuturile mari de peste hotare”, a notat edilul.

În ceea ce privește bugetul municipal, primarul afirmă că totul este transparent și poate fi accesat ușor. „Îmi pare foarte rău că în continuare este utilizată bâta Procuraturii, CNA-ului împotriva Primăriei municipiului Chișinăului și funcționarilor din Primărie”, a mai spus Ion Ceban.

Reprezentanții PAS din Consiliu municipal Chișinău au depus astăzi un denunț la Procuratura Generală cu privire la creditele accesate de către Primăria capitalei. Potrivit lor, creditarea a avut loc cu încălcarea legislației, în lipsa deciziilor CMC.