logo

Igor Dodon: „PSRM nu va vota candidatul fake al Maiei Sandu”


https://www.ipn.md/index.php/ro/igor-dodon-psrm-nu-va-vota-candidatul-fake-al-7965_1080569.html

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că deputații socialiști nu vor participa la această „simulare” de învestire a Guvernului. Potrivit lui, Igor Grosu este un candidat fake al Maiei Sandu, pe care PSRM nu îl va vota. Acesta a mai spus că veritabilul candidat la funcția de premier este Vladimir Golovatiuc, pe care l-a desemnat PSRM și Platforma Pentru Moldova, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, Igor Dodon a criticat activitatea președintelui Maia Sandu, menționând că șefa statului se gândește la cum ar putea acumula mai multe mandate în Parlament, în loc să se gândească la sănătatea oamenilor. Potrivit lui, la fel ca și șefa sa, Igor Grosu nu respectă Constituția, iar în aceste condiții există riscul ca țara să aibă și un premier care nu respectă prevederile constituționale.

Politicianul a firmă echipa propusă de Igor Grosu nu este aleasă după criterii de profesionalism, ci după loialitatea față de Partidul Acțiune și Solidaritate. Potrivit lui, astăzi, în Parlament se va juca teatru, pentru că totul este artificial. În opinia sa, un astfel de Guvern nu va putea scoate țara din criză.

Liderul PSRM afirmă că socialiștii sunt gata „să voteze doar pentru un candidatul constituțional, desemnat de majoritatea parlamentară formalizată, pentru candidatul real și competent – Vladimir Golovatiuc”. Ulterior, potrivit lui, imediat ce cetățenii se vor afla în siguranță, ar urma să fie stabilită data alegerilor parlamentare anticipatelor.

Igor Dodon a mai spus că PSRM este gata de orice scenariu.

În ședința Parlamentului de astăzi, deputații vor dezbate proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. Potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați.