Prim-ministrul Poloniei: Propunem să accelerăm procesul de aderare a Moldovei la UE

„Propunem ferm să accelerăm procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană și apreciem curajul cu care Moldova se menține în fața atacurilor hibride ale Rusiei”, a menționat prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, la o conferință de presă desfășurată în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, transmite IPN.

Prim-ministrul a afirmat că Polonia susține Chișinăul în aspirațiile de integrare europeană și, eventual, de aderare la NATO și în lupta împotriva atacurilor hibride. Oficialul a precizat că Polonia joacă un rol important în organizarea livrărilor de arme și coordonarea  discuțiilor în Europa în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei și în contextul atacului hibrid în Moldova.

La Varșovia a fost recent semnată Declarația Adunării Parlamentare Moldo-Polone. Potrivit documentului, Adunarea Parlamentară Moldo-Polonă apreciază decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidat pentru aderarea la UE și crede cu tărie că negocierile pot fi începute până la sfârșitul anului curent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.