Președintele Parlamentului în deschiderea sesiunii: Avem o agendă ambițioasă

„Avem o agendă ambițioasă și, chiar dacă crizele continuă, noi trebuie să continuăm reformele și să arătăm oamenilor că statul le poate oferi siguranță, dezvoltare și poate schimba în bine viața oamenilor”. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a fost făcută în deschiderea sesiunii ordinare de primăvară a legislativului, transmite IPN.

Ședința a început cu intonarea imnului țării de către corala „Gloria” de la Centrul de Excelență în Educație Artistică „Ștefan Neaga”, laureată a multiplelor concursuri internaționale, dirijor – Valeria Diaconu. A urmat prezentarea celor doi deputați noi, care s-au alăturat Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate: Alina Dandara și Mihail Leahu.

„Având un război la hotar care durează de aproape un an, păstrarea păcii și siguranța cetățenilor rămâne a fi una din prioritățile noastre de bază, dar totodată, în calitate de președinte al Parlamentului, aș vrea să stabilim prioritățile legislativului pentru anul 2023 și mai departe. În acest an ne propunem să revenim la creștere economică. Îi vom susține pe cei care muncesc și care contribuie la buget – antreprenorii, salariații, tinerii și familiile”, a notat șeful legislativului.

Potrivit lui, o prioritate este și dezvoltarea satelor și orașelor din Moldova. Primăvara trecută am lansat programul național „Satul european”, iar primele roade deja sunt vizibile în școlile, grădinițele din localități, da și în casele oamenilor prin proiecte de asigurare cu apă și canalizare. „În ultimul an, țara noastră a făcut pași importanți pentru reducerea dependenței energetice. După 30 de ani, nu mai suntem dependenți de gazul rusesc. Avem propriile rezerve de gaze naturale. Acum trebuie să lansăm și să sprijinim cât mai multe proiecte de generare a energiei verzi, a energiei regenerabilă, mai multe panouri solare și mai multe instalații eoliene”, a precizat Igor Grosu.

El a mai spus că și integrarea europeană rămâne o prioritate a guvernării, fiind proiectul de țară. Igor Grosu a solicitat o atenție sporită la racordarea legislației naționale la acquis-ul UE, precum și realizarea Planului de accelerare a implementării angajamentelor ce reies din Opinia Comisiei Europene.

„Avem nevoie de acțiuni rapide în combaterea corupției, care rămâne o prioritate a guvernării. Oamenii caută dreptate, ei vor să vadă hoții și toți cei care au încălcat legea la închisoare. Oamenii vor ca Moldova să devină stat de drept. Deci, trebuie să continuăm eforturile pentru a asigura că nimeni să nu fie mai presus de lege”, a mai spus Igor Grosu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE