Premierul Natalia Gavrilița a vizitat orașele Bucha și Irpin din Ucraina

Premierul Natalia Gavrilița efectuează o vizită în Ucraina și a fost și în orașele Bucha și Irpin. „Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc”, a declarat premierul, transmite IPN.

Natalia Gavrilița a condamnat cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și și-a exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin. Potrivit ei, fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, toți cei supuși brutalităților și tratamentelor inumane merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale.

„Moldova a fost și va rămâne un prieten și un partener de nădejde pentru vecinii noștri. Vom susține Ucraina și de acum încolo cu tot ce putem. Îmi exprim toată admirația pentru sacrificiul poporului ucrainean care, în ciuda acestor nenorociri, își continuă lupta pentru libertate, luptând în egală măsură și pentru dreptul nostru de a face parte din lumea liberă”, a menționat șefa executivului.

Natalia Gavrilița urmează să aibă o întrevedere cu omologul ei, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei. „Avem stabilite discuții pe numeroase subiecte, inclusiv ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an”, a mai spus premierul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.