Premierul Cehiei: Membrii CPE vor o ordine internațională bazată pe reguli

Cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene, organizată în Republica Moldova, demonstrează clar că această comunitate este un forum important pentru toate țările europene. Membrii comunității vor să coopereze pașnic, vor o ordine internațională  bazată pe reguli. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Cehiei, Petr Fiala, la conferința de totalizare a Summitului CPE de la Bulboaca, transmite IPN.

„Admir curajul Moldovei, modul în care face față Rusiei și cum face față efectelor atacului barbar al Rusiei împotriva Ucrainei. Astăzi transmitem din nou un mesaj puternic, un mesaj de sprijin pentru Moldova și Ucraina. Mă bucur că această Comunitate Politică Europeană, care a fost inițiată în octombrie anul trecut la Praga, își arată fructele. Astăzi vedem clar că această comunitate este un forum important pentru toate țările europene. Membrii comunității vor să coopereze pașnic, vor o ordine internațională  bazată pe reguli. La această reuniune demonstrăm că suntem puternici și uniți, că vom apăra pacea, cooperarea și securitatea în Europa. Principala noastră prioritate este aceasta”, a declarat Petr Fiala.

Oficialul a menționat că mesele rotunde la care s-au discutat cele trei mari teme ale acestei reuniuni: securitate, energie și conectivitate, au fost foarte bine pregătite. Discuțiile au fost deschise și directe. „Am avut o masă rotundă privind securitatea. A fost foarte util să facem un schimb de experiență în ceea ce privește amenințările hibride, informațiile false și manipularea informațiilor, campaniile de dezinformare care urmăresc să destabilizeze și să divizeze societățile noastre. De aceea este așa de important acest summit”, a spus premierul ceh.

El a concluzionat că obiectivul acestor reuniuni ar fi inclusiv să demonstreze tuturor cetățenilor că „parteneriatul european este puternic și suntem uniți pentru a face față acestor provocări”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.