Premier Energy va dezvolta în Republica Moldova active de energie regenerabilă

Premier Energy ÎCS, parte a conglomeratului internațional EMMA Capital al omului afaceri ceh Jiří Šmejc, va dezvolta active de energie regenerabilă în Republica Moldova, relatează IPN cu referință la Agerpres, care citează un comunicat al grupului EMMA.

În acest scop vor fi făcute investiții din vânzarea acțiunilor Premier Energy PLC la Bursa de Valori București (BVB), ceea ce nu va produce schimbări privind dreptul de proprietate. Se așteaptă să fie tranzacționate 35,94 milioane acțiuni, la un preț orientativ între 19 lei și 21,50 lei pe acțiune. „Societatea va utiliza fondurile obținute pentru a achiziționa active de energie regenerabilă în România și în Moldova, precum și în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile”, se spune în comunicatul amintit.

"În ultimele săptămâni, perspectiva investițională atractivă a Premier Energy pare să fi fost bine primită de potențialii investitori și așteptăm cu nerăbdare întâlnirile cu aceștia în zilele următoare. Atât pentru investitorii români, cât și pentru cei internaționali, Premier Energy oferă acces la o oportunitate de investiție în domeniul tranziției energetice pe piețe cu potențial de creștere considerabil, precum și la o companie puternică din punct de vedere financiar, cu planuri ambițioase privind sectorul energiei regenerabile, cu o politică generoasă de dividende și o abordare robustă a principiilor ESG", a declarat Jose Garza, CEO Premier Energy Group.

IPN precizează că Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune. Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România și Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creștere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele țări.

Grupul este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum și peste 840.000 de clienți, deservind aproximativ 70% din populația Moldovei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.