Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord au depus la ANRE solicitările de ajustare a tarifelor

Companiile „Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au depus joi la ANRE solicitări de ajustare a prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice. Este solicitată micșorarea tarifului în contextul semnării contractului de procurare a energiei între „Energocom” și cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES), transmite IPN.

„Premier Energy”, care deservește consumatorii casnici din centrul și sudul țării, solicită un tarif de 4,62 lei/kWh, în comparație cu tariful actual de 5,91 lei/kWh.

„Furnizarea Energiei Electrice Nord”, care deservește consumatorii nordul țării, cere un tarif de 5,35 lei/kWh, comparativ cu tariful actual care constituie 5,60 lei/kWh.

Noile tarife la energia electrică, care au fost majorate pentru a cincea oară în acest an, au intrat în vigoare pe 2 decembrie.

Recent, SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. Cantitatea pentru decembrie constituie aproximativ 204 mii, iar prețul este de 73 de dolari. Ca urmare, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție în care se menționează că distribuitorii urmează să solicite ajustarea tarifelor, iar Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să le examineze și să le aprobe în termen de trei zile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.