Prefecturile Japoniei pot fi descoperite la o expoziție de afișe inaugurată la Muzeul Național de Artă

Obiectivele turistice din Japonia pot fi descoperite la o expoziție de afișe lansată în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei. Posterele create de prefecturile Japoniei prezintă locurile turistice mai puțin cunoscute ale fiecărei prefecturi și evenimentele festive organizate în frumusețea specifică sezonieră, a menționat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, citat de IPN.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova a declarat că, în anul 2023, toți guvernatorii prefecturilor din Japonia au primit o scrisoare cu rugămintea de a expedia posterele lor reprezentative și 42 de prefecturi au răspuns solicitării. Ca urmare, începând cu luna mai, anul trecut și până în luna februarie curent, Ambasada Japoniei a desfășurat campania cu genericul „Descoperă Prefecturile Japoniei” pe pagina de Facebook, unde a prezentat moldovenilor diferite părți ale Japoniei prin intermediul acestor postere și o descriere succintă a fiecărei prefecturi.

Posterele vor fi expuse săptămânal la Muzeul Național de Artă în mod tematic sezonier, după cum urmează: 27 februarie – 3 martie – primăvara; 5-10 martie – vara; 12-17 martie – toamna; 19-24 martie – iarna. De pe 26 martie până pe 31 martie vor fi prezentate postere fără caracter sezonier. Lângă fiecare afișă vizitatorii expoziției pot găsi un QR-code care va face trimitere la postarea pe Facebook pentru a citi explicația prefecturii. Ambasadorul și-a exprimat speranța că imaginile vizuale vor spori interesul moldovenilor pentru Japonia și vor atrage mai mulți vizitatori. „Japonia este o țară sigură, cu oameni buni, mâncare gustoasă, cultură unică și izvoare termale relaxanteˮ, a punctat Yamada Yoichiro.

Ministrul culturii, Sergiu Prodan, a spus că prin intermediul acestei expoziții avem posibilitatea să descoperim prefecturile din Japonia, remarcând că exponatele vorbesc despre atractivitatea turistică a Japoniei pentru cetățenii Republicii Moldova. „Cultura, mediul, natura este acel instrument prin care noi ne cunoaștem și ne apropiem cel mai mult. Sunt sigur că în urma acestei expoziții numărul de cetățeni ai Republicii Moldova care vor dori să viziteze Japonia va creșteˮ, a spus Sergiu Prodan. „Legătura dintre popoarele noastre este lucrul cel mai important și abia în urma cunoașterii oamenilor întrei ei prin cultură sunt posibile succesele economice, relațiile de durată și mișcarea înainte în relațiile oficiale ale țărilor noastreˮ, a adăugat ministrul.

Directorul general al Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, a menționat că expoziția „Descoperă Prefecturile Japoniei” este importantă prin faptul că aduce în prim plan cultura japoneză, spațiul japonez cu orașele pe care le reprezintă aceste postere și în acest fel putem cunoaște natura cu toate caracteristicile ei. Potrivit directorului general al muzeului,  faptul că expoziția va fi prezentată pe etape, timp de cinci săptămâni, prin diverse anotimpuri și locuri din Japonia este minunat, pentru că vizitatorii vor putea cunoaște Japonia printre aceste imagini, folosind și noile tehnologii, QR-code și vor vedea textual despre ce povestește fiecare imagine, fiecare prefectură.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.