Precizările ANI privind controlul averii procurorului Ruslan Popov

Autoritatea Națională de Integritate precizează că a finalizat controlul averii pe numele adjunctului procurorului general (suspendat), Ruslan Popov (cercetat pentru îmbogățire ilicită, n.r.), pe 30 septembrie 2021. Potrivit instituției, dosarul conține un probatoriu de peste 800 de file. Sâmbătă, 9 octombrie, procurorii au venit la sediul ANI pentru a ridica materialele pe acest dosar de control, transmite IPN.

Potrivit ANI, astăzi urma să fie publicat un comunicat de presă informativ despre constatările stabilite de inspectorul de integritate pe acest dosar de control și actul de constatare. Referitor la casa în care se presupune ca ar locui Ruslan Popov – imobilul a fost dat în exploatare în anul 2006, când încă nu exista un cadru legal sau o instituție de integritate. Totodată, fapta ce vizează îmbogățire ilicită a fost inclusă în Codul Penal abia în anul 2014.

Instituția precizează că inspectorul de integritate nu poate extinde controlul pe avere și în privința persoanelor care nu se află la întreținerea subiectului, în cazul dat la părinții lui Ruslan Popov. Totuși, în baza bănuielilor rezonabile ce s-au dedus din informațiile jurnalistice, inspectorul de integritate a remis un denunț către Serviciul Fiscal de Stat în vederea inițierii unui control fiscal asupra activității gospodării țărănești administrată de către tatăl lui Ruslan Popov, precum și pe numele celor doi părinți.

Ruslan Popov a fost reținut sâmbătă. Potrivit procurorilor, grupul de urmărire penală, constituit pe caz, efectuează acțiuni de urmărire penală indispensabile pentru astfel de categorii de infracțiuni. Dosarul a fost pornit ca rezultat al analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate pe caz.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.