Poliția prezintă hărți cu rute alternative în contextul simulării pentru Summitul CPE

Poliția prezintă mai multe hărți cu rute alternative de deplasare în sectoarele capitalei în contextul simulării generale pentru Summitul Comunității Politice Europene. Simularea va avea loc duminică între orele 09.00 și 14.00, transmite IPN.

Grupul Media pentru Știri de Securitate (GMSS-CPE) precizează că duminică, pentru o perioadă de 5 ore, traficul rutier pe arterele principale din sectoarele Centru și Botanica, precum și din zonele limitrofe capitalei va fi limitat pe durata deplasării coloanelor oficiale implicate în simularea generală.

„Cu această ocazie, locuitorilor municipiului Chișinău, pentru a putea circula în diferite sectoare ale orașului, le este recomandat să se deplaseze prin sectorul Buiucani care va fi folosit ca sector de tranzit pentru ocolirea tronsonului de străzi pe care va fi organizată deplasarea delegațiilor oficiale”, se menționează într-un comunicat de presă.Pentru deplasare din sectoarele Ciocana și Râșcani, spre sectorul Botanica sau partea de sus a sectorului Centru, circulația va fi permisă pe străzile Toma Ciorbă și Mihai Viteazul. Circulația din sectorul Botanica spre sectoarele Râșcani și Ciocana, va fi organizată pe strada Mihai Viteazul sau pe oricare stradă care nu este sistată circulația.

La fel, vor fi unele limitări de trafic pe traseele Bulboaca - Chișinău și revers. Transportul care va circula din direcția orașului Bender și are necesitate de a se deplasa spre municipiul Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5, prin localitatea Calfa sau pe d/n G109(Delacău – Bulboaca – R2).

Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și au necesitate de a se deplasa spre municipiul Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.

Transportul care va circula din direcția raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și au necesitate de a se deplasa spre municipiul Chișinău va fi redirecționat pe d/n M5 sau prin localitatea Calfa.Cetățenilor care au planificate zboruri în ziua de 14 mai, în intervalul orar 09.00-14.00 le este recomandat să își planifice din timp ruta de deplasare spre aeroportul internațional Chișinău, să se informeze din timp cu privire la ajustarea programului transportului public, mai cu seamă a curselor interurbane. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să dețină actele de identitate la ei, pentru a fi identificați la necesitate.

Exercițiile tactice din cadrul simulării generale pot întârzia graficul transportului public, generând unele aglomerări în traficul rutier din centrul Chișinăului și zonele limitrofe.

Activitățile instituțiilor care au program 24/7, activitățile comerciale, culturale se desfășoară fără perturbări pe timpul simulării. La fel și evenimentele publice care au loc în afara perimetrelor de securitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.