Peste 90 de vinificatori vor participa în acest an la Ziua Națională a Vinului

Peste 90 de vinării reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor fi prezente la Ziua Națională a Vinului care se va desfășura în acest an cu genericul: „Vinul nostru cucerește lumea”. În perioada 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi organizate ateliere cu degustări de vin și divin. Pe vizitatori îi așteaptă și un program cultural-artistic cu participarea ansamblurilor și interpreților din țară, transmite IPN.

Elizaveta Breahnă, director al Oficiului Național al Viei și Vinului, a menționat că vizitatorii vor avea ocazia să cunoască nu doar produsul final – vinul, dar și echipa implicată în producere. Participanții la Școala Vinului, la care pot să participe doritorii în baza unui bilet cumpărat pe site-ul organizatorilor, vor fi instruiți cum să deguste vinul. Anul acesta accentul se va pune pe vinurile monosoi produse din soiuri autohtone.

Alături de vinificatorii autohtoni, își vor prezenta vinurile la sărbătoare și producători din țara vecină Ucraina.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului a mai spus că vinul este benefic doar atunci când îl consumăm în cantități moderate. Vinul este nu doar un produs alimentar, dar și cultural. Pentru a-l savura, se cere o cultură a consumului responsabil.

Vladimir Bolea, ministrul agriculturii și industriei alimentare, a precizat că la Ziua Națională a Vinului vor fi prezenți miniștri ai agriculturii din mai multe țări. Prezența acestor înalți oaspeți va da o tonalitate distinsă sărbătorii, așa cum miniștrii sărbătorii sunt unii dintre cei mai buni promotori ai producției agricole.

Organizatorii se așteaptă la nu mai puțin de 80 de mii vizitatori în Piața Marii Adunări Naționale și în jur de 20 de mii de turiști la vinăriile din țară.

Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Culturii, cu suportul partenerului strategic USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.