Peste 5 mii de operații de protezare a genunchiului și șoldului au fost efectuate în 2023

Peste cinci mii de operații de protezare a genunchiului și șoldului au fost efectuate în anul 2023 în cadrul programului de protezare a aparatului locomotor. Operațiile respective sunt finanțate din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, transmite IPN.

Operațiile au fost realizate în 21 de instituții medicale contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. „Costul mediu al unui caz tratat, acoperit de asigurarea medicală obligatorie, a constituit peste 65 de mii de lei. Această sumă include și consumabilele costisitoare. De intervenții de protezare beneficiază în mod gratuit persoanele asigurate care au indicații medicale pentru o astfel de operație și se află pe listele de așteptare”, precizează CNAM.

Compania mai menționează că a întreprins un șir de acțiuni, iar rândul de așteptare pentru operațiile de protezare s-a redus în jumătate, de la trei ani în 2022 la un an și jumătate în prezent.

Volumul de mijloace financiare planificate în anul 2024 pentru intervențiile de protezare a aparatului locomotor, inclusiv consumabile costisitoare, este de circa 414 milioane de lei pentru realizarea a peste șase mii de cazuri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.