Pentru Moldova: Nu vom susține Guvernul Grosu, deoarece este un pseudo-guvern

Deputații din platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și Partidul politic Șor, afirmă că nu vor susține Guvernul Grosu, spunând că „este un pseudo-guvern, iar unii impostori din el își încearcă deja a câta oară norocul să devină ministru”. Parlamentarii susțin că nu vor fi „parte a unui complot împotriva statului de drept, când se încearcă preluarea puterii în stat de un grup minoritar, în timp ce există o majoritatea parlamentară, care susține un alt candidat”. Pentru Moldova și-a reiterat sprijinul pentru Vladimir Golovatiuc, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, deputata Ruxanda Glavan, a declarat că ceea ce urmează să se întâmple astăzi este n nou episod din teatrul absurdului. Potrivit ei, aceasta este o încercare disperată de a imita grija pentru problemele oamenilor și are un singur scop – să apropie alegerile parlamentare anticipate, iar apoi „fie ce o fi”.

Parlamentara susține că acest guvern nu își dorește să fie votat și nu a întreprins nicio măsură reală pentru a se asigura că astăzi va acumula 51 de voturi pentru a fi învestit. Ea afirmă că acest scenariu a fost scris pentru ca apoi să aibă motive să dea vina pe Parlament că nu și-a acordat votul.

Ruxanda Glavan se întreabă dacă Igor Grosu înțelege că o eventuală învestirea a unui guvern minoritar, care nu are susținerea unei majorități garantate, nu va rezolva nimic din cele promise și, în esență, nu se va deosebi cu nimic de un guvern interimar.

În ședința Parlamentului de astăzi, deputații vor dezbate proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea a Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri, propus de Igor Grosu. Potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.