Pavel Filip despre partidul lui Ion Chicu: Se tem că în viitorul Parlament noi vom asigura o majoritate proeuropeană

Liderul PDM, Pavel Filip, spune că asupra Partidului Democrat ar fi fost inițiată o adevărată campanie de distrugere, pentru a împiedica accederea formațiunii în viitorul Legislativ. Potrivit președintelui democraților, există forțe politice care se tem că PDM va fi partidul care va asigura o coaliție proeuropeană în viitorul Legislativ. Pavel Filip spune că formațiunea fostului premier Chicu nu ar fi creată pentru o luptă politică veritabilă, ci pentru a încurca planurile altor partide politice, notează IPN.

Liderul democraților, Pavel Filip, se arată sceptic că noua formațiune creată de fostul premier Chicu ar avea capacitatea de a prelua din votanții PDM, electorat pro-european, de centru-dreapta.

„Nu cred că acest partid va atenta la electoratul PDM, pe de altă parte, trebuie să recunosc că sunt atacuri în forță asupra PDM din toate direcțiile și acest lucru vorbește despre faptul că PDM va încurca jocurile unor actori politici în următorul Parlament. De asta se lovește în PDM, în teritoriu se merge cu oferte financiare, să ne distrugă organizațiile teritoriale, e cunoscută epopeea cu cumpărarea deputaților, acest lucru a fost valabil și la nivel raional, la nivel de consilieri, primari”, a spus Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. 

Pavel Filip spune că acum sunt depuse eforturi colosale pentru a împiedica accederea PDM în viitorul Legislativ, inclusiv prin crearea unor partide cum este cel al fostului premier Chicu, care să disipeze din electoratul proeuropean.

„Pentru că noi venind în Parlament, vom asigura o majoritate proeuropeană și vom pune în aplicare prevederile Acordului de Asociere și toate promisiunile pe care le-am făcut. Partidele nou-create nu sunt constituite pentru o luptă politică veritabilă, dar pentru a încurca pe cineva sau pentru a ajuta pe altcineva. Nu am dovezi că în spatele creării acestui partid ar sta PSRM cu Igor Dodon, acum acumulez informații și când voi avea probe, voi ieși public și voi anunța”, a mai spus Pavel Filip.

Președintele PDM, Pavel Filip, spune că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, deși PSRM refuză să recunoască decizia Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor dizolvării Parlamentului. Mai mult, potrivit politicianului, cea mai potrivită perioadă pentru organizarea scrutinului ar fi luna august. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.