Pavel Filip: Am fost azi în fața unei alegeri între ceva rău și foarte rău

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este punctul culminant al spectacolului, unul absurd, cinic și ipocrit. Potrivit lui, astăzi, a existat o alegere între „ceva rău” și „foarte rău”. Țara are nevoie de un guvern, bun sau rău, însă această șansă a fost ratată, fapt pentru care e clar cine se face vinovat. Declarațiile au fost făcute într-un briefing de presă, susținut după că în Parlament s-a constatat lipsă de cvorum, iar subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat, transmite IPN.

Democratul a declarată că „foarte rău” e ceea ce se întâmplă astăzi în țară și faptul că nu se întreprinde nimic. „E foarte rău că mor oamenii, că este un guvern în demisie, surd la solicitările oamenilor, dar și că este o alianță periculoasă, toxică și care mai trage sforile astăzi – ia decizii și votează legi periculoase”, susține Pavel Filip.

Potrivit lui, de cealaltă parte este „ceva rău” – un partid cu 15 deputați vrea să-și asume guvernarea. Se joacă dea „ba vrem votul, ba nu vrem votul”. Democratul zice că „la toate acestea sunt închiși ochii și se trece cu vederea pentru că sunt europeni și sunt ai noștri”. Politicianul afirmă că este greu de spus care au fost adevăratele intenții ale acestui exercițiu, dar se creează impresia că PAS și Președinția a făcut tot posibilul ca acest guvern să nu fie votat. În opinia sa, scopul este unul – să mai adune vreo zece deputați, dar aceste zece mandate vor costa scump și vor fi calculate din statisticile COVID-19.

Liderul PDM a spus că oamenii rămân ostaticii unui război prostesc ostil între doi politicieni, unul care nu știe să piardă, iar altul care nu știe să câștige.

În ședința Parlamentului de astăzi, deputații urmau să dezbată proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitatea al Guvernului și acordarea votului de încredere cabinetului de miniștri propus de Igor Grosu. În sală s-a constatat lipsă de cvorum, după ce deputații din Partidul Socialiștilor și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și Partidul politic Șor, au părăsit sala de ședințe. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul cu privire la învestirea Guvernului Grosu a fost epuizat. Este a doua tentativă eșuată de învestire a Guvernului, după care, potrivit legislației, urmează dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.