Pavaj tactil pentru nevăzători și terenuri de sport, în Parcul Valea Morilor

O porțiune a Parcului Valea Morilor din capitală a fost transformată din zonă verde în spațiu de agrement. În partea de sus a parcului au fost amenajate alei pietonale, s-a instalat mobilier urban și sistem de iluminat public, a precizat pentru IPN Vasile Efros, șeful direcției amenajare și mediu din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA).

„Totodată, având în vedere că e o zonă în care locuiesc mai multe persoane cu deficiențe de vedere, a fost instalat pavaj tactil, în mod special pentru nevăzători. În același timp, au fost instalate mese și scaune pentru persoane cu dizabilități locomotorii, pentru persoane care se deplasează în cărucioare, dar și o bară specială, inclusiv pentru nevăzători și pentru persoane cu dizabilități locomotorii”, a menționat Vasile Efros.

De asemenea, au fost amenajate terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, inclusiv pentru practicarea basketului.  „Au fost instalate 25 de bănci de odihnă, 18 coșuri pentru gunoi, dar și două jardiniere, unde urmeză a fi plantați arbuști decorativi. În zona respectivă vor fi instalate și camere de supraveghere video”, a precizat responsabilul de la DGLCA.

Lucrările de amenajare au început în iulie anul curent și se vor încheia până la sfârșitul acestei luni. Pentru realizarea proiectului, din bugetul municipal s-au alocat 2,5 milioane de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.