Patru persoane sunt cercetate pentru deposedarea statului de un teren și înstrăinarea acestuia

Patru persoane sunt cercetate, în stare de libertate, pentru deposedarea ilicită a statul de un teren din municipiul Chișinău, pe care l-au înstrăinat ulterior cu două milioane de euro. CNA și procurorii anticorupție au făcut percheziții în cauza intentată pentru escrocherie și sustragere a documentelor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, un grup de persoane care au deținut diferite funcții în cadrul unei fundații de copii din Republica Moldova, dar și în cadrul sistemului judecătoresc, ar fi operat modificări în unele dosare civile și fișe de evidență a dosarelor pentru a organiza deposedarea Centrului Republican pentru Copii și Tineret ARTICO de un teren cu suprafața de 0, 543 ha, lângă parcul Dendrariu din municipiul Chișinău, pe care l-au înstrăinat ulterior unui agent economic la un preț de circa două milioane de euro.

Cele patru persoane sunt investigate sub aspectul escrocheriei în proporții deosebit de mari, dar și sub aspectul sustragerii de documente din instanța de judecată. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe dispozitive electronice de păstrare a informațiilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.