Operatorul pieței de energie electrică din România va deschide o filială în Moldova

Operatorul pieței de energie electrică din România (OPCOM) urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova pe care să fie tranzacționată  electricitate. Despre acest lucru a discutat ministrul energiei, Victor Parlicov, în cadrul vizitei la București, anunță Ministerul Energiei într-un comunicat de presă, transmite IPN.

Energocom are din toamna trecută o sucursală în România, iar acest lucru a permis achiziții de energie electrică atunci când a existat deficit pe piața autohtonă. Delegația Ministerului Energiei din Republica Moldova a vizitat companiile Transgaz și Transelectrica. La întrevederea cu conducerea operatorului român de gaze subiectele centrale au fost rutele de aprovizionare cu gaze naturale utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii cu directoratul Transelectrica, s-a discutat despre accelerarea proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport, care să asigure creșterea capacității de schimb transfrontalier dintre România și Republica Moldova. Discuțiile au avut loc în contextul aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale şi energie electrică din România şi Republica Moldova.

Totodată, ministrul energiei, Victor Parlicov, a avut un dialog cu conducerea ANRE din România, cu care a convenit să fie multiplicat numărul întâlnirilor la nivel de experți pentru a prelua bunele practici în ceea ce privește integrarea Republicii Moldova în sistemul energetic european.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.