Octavian Armașu, despre avantajele unui parteneriat durabil între BNM și BNR

Datorită reformelor promovate de Banca Națională a Moldovei, inclusiv cu sprijinul Băncii Naționale a României, sectorul bancar din Moldova este acum mai puternic, mai rezilient, mai transparent și mai bine guvernat. Despre avantajele unui parteneriat durabil între BNM și BNR a vorbit guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, la conferința „Navigând printre crize suprapuse”, organizată de Banca Națională a României și Academia de Studii Economice din București, transmite IPN.

Octavian Armașu a subliniat în cadrul conferinței de la București importanța parteneriatului durabil între BNM și BNR în timpul crizelor regionale și internaționale. Guvernatorul a subliniat că prin eforturi comune poate fi diminuat impactul crizelor. „În special acum, când nu există soluții simple la actualele probleme globale și regionale, cred că putem și chiar trebuie să lucrăm împreună pentru a diminua impactul crizelor și a dezvolta o mai mare reziliență”, a spus Octavian Armașu, citat într-un comunicat de presă al BNM.

BNM continuă să beneficieze de o asistență consistentă din partea BNR atât pentru consolidarea capacităților în domeniul reglementării și supravegherii bancare, cât și pentru alinierea cadrului respectiv la cerințele UE. În cadrul reuniunii, conducerea BNR și-a reiterat disponibilitatea de a oferi expertiză instituțională pentru BNM în aceste domenii. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.