O parte din gazul rusesc livrat Moldovei rămâne pe malul drept al Nistrului

O parte din gazul rusesc livrat Republicii Moldova rămâne pe malul drept al Nistrului. Până acum întregul volum ajungea în regiunea transnistreană.

Președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că în luna martie „Gazprom” asigură livrarea gazelor naturale către Republica Moldova în volum total de 176,7 milioane de metri cubi lunar sau 5,7 milioane de metri cubi pe zi. Până la jumătatea lunii martie, întregul volum era recepționat de „Moldovagaz” și direcționat către Tiraspoltransgaz” pentru consumatorii din partea stângă a Nistrului, inclusiv centrală „Moldavscaia GRES”, care produce energie electrică pentru partea dreaptă a Nistrului.

În legătură cu încălzirea vremii, consumul de gaze naturale pe partea stângă a Nistrului s-a diminuat considerabil. Întrucât prețul gazelor naturale livrate de „Gazprom” este practic similar cu prețul gazelor livrate de „Energocom”, „Moldovagaz” anunță că până la finele lunii martie va procura 0,7-0,8 milioane de metri cubi pe zi de la „Gazprom” și circa 1,3-1,5 milioane de metri cubi pe zi de la „Energocom”, transmite IPN.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.