Noi reguli de amplasare a stațiilor PECO și a depozitelor de produse petroliere

Stațiile PECO și depozitele de produse petroliere de pe teritoriul municipiului Chișinău pot fi proiectate, amplasate și construite doar în baza unui plan urbanistic de detaliu elaborat, avizat, consultat cu populația și aprobat în conformitate cu legislația în vigoare. O decizie în acest sens a fost adoptată de Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Potrivit deciziei, se interzice proiectarea, amplasarea și construirea obiectivelor de profil în zone de protecție a bazinelor acvatice, zone ale surselor de alimentare cu apă potabilă, zone ale stațiunilor balneare, sanatoriilor, precum şi în zonele verzi urbane sau pe teritoriile rezervațiilor naturale. De asemenea, este interzisă proiectarea, amplasarea și construirea acestora în preajma instituțiilor sociale, zonelor de protecție a monumentelor și a clădirilor de patrimoniu de importanță națională sau locală, în vecinătatea zonelor de odihnă sau de practicare a sportului.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că în Chișinău există prea multe benzinării, pentru un oraș atât de mic, mai mult, unele stații PECO s-au transformat în baruri sau cafenele. „De aceea, politica autorităților publice locale este de a reduce numărul acestora și de a limita zonele de amplasare, spre cele cu profil industrial”, a spus primarul. Primăria municipiului Chișinău va face o solicitare către Guvern, privind revenirea la distanțele de proiectare precedente, de 50 metri.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează circa 135 de stații PECO
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.