Muzică corală din Moldova va fi cântată pe scenele din Italia cu suportul Fundaţiei "Edelweiss"

 

Muzică corală din Moldova va fi cântată pe scenele din Italia cu suportul Fundaţiei "Edelweiss"

 În perioada 31 octombrie - 1 noiembrie, corul de tineret "Cantabile" din Republica Moldova va evolua pe scena din Porto Torres, Italia, cu susţinerea Fundaţiei Edelweiss. Prima ediţie a Festivalului de Muzică Corală este dedicată împlinirii a 50 de ani de la fondarea Festivalului Vocile Europei.

Corul de tineret din Moldova a participat de trei ori la Festivalul Vocile Europei şi a fost selectat dintre câteva zeci de ţări pentru a participa la acest concurs prestigios.  Miercuri, în cadrul unei festivităţi organizate de către Fundaţia Edelweiss, coristele au interpretat piesa "Missa" de compozitorul italian din perioada Renaşterii Orlande di Lasso şi piesa "Vin bădiţă, vin diseară" de compozitorul Victor Creangă.

Vlad Plahotniuc, fondator Edelweiss: "Una dintre cele mai importante priorităţi ale Fundaţiei Edelweiss este promovarea valorilor culturale. Noi toţi ne mândrim cu astfel de oameni de cultură cum sunt Maria Bieşu şi Eugen Doga şi eu vă consider activitatea drept o continuitate a tradiţiei de promovare a valorilor noastre peste hotare. Aş fi bucuros dacă aţi reuşi să aduceţi acasă un premiu, trebuie să fiţi ambiţioase. Noi promovăm oamenii performanţi şi dacă vă întoarceţi cu un premiu, eu vă mai asigur o surpriză - plăcută, desigur."

Elena Marian, dirijor al Corului şi Preşedinte al Asociaţiei Muzical-Corale din Republica Moldova, a adresat un mesaj de mulţumire fondatorului Edelweiss: "Corul "Cantabile" este cel mai tânăr colectiv coral din Republica Moldova. Arta corală se consideră cea mai democrată artă şi cel mai eficient instrument în domeniul educaţiei noastre. Vă mulţumesc că ne realizaţi visul nostru, pentru noi această ocazie este un miracol. Dacă Dvs nu ne-aţi fi ajutat probabil că noi nu am fi plecat nicăieri. Dvs aţi realizat visul acestor domnişoare şi aţi adus un mare aport la dezvoltarea artei corale la noi în ţară şi graţie Dvs muzica noastră va fi ascultată şi în alte ţări, pe alte continente."

Irina Socolova, coristă: "Astăzi pentru noi se deschid mari posibilităţi care înseamnă şi mari responsabilităţi. Pentru noi este o onoare să participăm la acest concurs internaţional din partea Republicii Moldova. Eu cred că întreg corul ar vrea să mulţumească acelor oameni care au făcut posibilă plecarea noastră. În primul rând Fundaţiei EDELWEISS şi fondatorului acesteia."

***

Fundaţia EDELWEISS este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova.  Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.

Departamentul relaţii publice EDELWEISS

 27.10.10

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.