Moldoveni arestați în Austria, suspectați de introducerea ilegală de migranți

Autoritățile austriece au anunțat despre anihilarea unui grup de contrabandiști, compus din 15 cetățeni moldoveni, ucraineni și uzbeci, învinuiți de trafic de persoane. Potrivit știrii Associated Press, preluate de Washington Post, grupul ar fi introdus în țară migranți sirieni, libanezi și egipteni. În cadrul aceleiași operațiuni, au fost confiscate 14 vehicule folosite în scopuri criminale.

Infracțiunea transportării ilegale a unor persoane de la granița sârbo-ungară, prin Slovacia și Republica Cehă, spre extrema de nord-est a Austriei, a început să fie investigată luna trecută. Iar cei 15 suspecţi — cetăţeni ai Moldovei, Ucrainei şi Uzbekistanului – au fost arestaţi la mijlocul lunii noiembrie, atât în timpul controlului efectuat asupra vehiculelor suspecte, cât şi la un hotel din Viena. Sursa precizează că toți făptașii au încercat să fugă când au fost opriți, transmite IPN.

Se presupune că au în mașinile și furgonetele folosite pentru călătorii, dar cu scaunele din spate îndepărtate și geamurile murdărite intenționat, erau transportate între 12 și 15 persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.