Moldoveanca Patricia Copacinschi, „extremistă în muzică”

Radioul Național al Bulgariei (БНР) o prezintă pe Patricia Copacinschi, fiica lui Victor Copacinschi, instrumentist de excepție pe scena muzicii populare moldovenești, ca pe „cel mai emoționant violonist al vremurilor noastre”. Interpreta mai este supranumită „extremistă în muzică”, datorită sunetului irepetabil al viorii sale și prezentării scenice fără asemănare, relatează IPN.

Cu ocazia concertului transmis astăzi, Patricia а opinat la БНР că „lumea se concentrează pe perfecțiune și glazură. Toți își doresc în scenă o tortă perfectă gata de servire. Eu fac alfel. Aduc componentele și zămislesc o tortă chiar în fața tuturor”, a spus ea, ispirată de cele două mari pasiuni ale sale – vioara și arta culinară.

E născută în anul 1977 la Chișinău și, după ce a emigrat cu familia în Austria în 1989, a studiat vioara în Universitatea de arte muzicale și scenice din Viena. În anul 2000, a câștigat în concursul Henryk Szeryng din Mexic, iar în anul 2002 – premiul internațional pentru tineri interpreți, instituit de Credit Suisse Group. Cu doi ani mai târziu Patricia obține premiul Debut muzical al Euroviziunii, iar în anul 2006 – premiul „Förderpreis Deutschlandfunk“. Urmează premiul pentru imprimare la „Gramophone”, premiul „EchoKlasik și nominalizarea la „Grammy” în anul 2014, punctează postul de radio bulgar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.