Moldova va găzdui Summitul Internațional al Primarilor, cu tematica „Comunități Reziliente prin Inovație și Cooperare”

https://internationalmayorssummit.com/

Fondul Western NIS Enterprise (WNISEF) este încântat să anunțe cea de-a 5-a ediție a Summitului Internațional al Primarilor, care se va desfășura pentru prima dată în Moldova, pe 11 Aprilie 2024, în Dănceni, Republica Moldova, cu tema "Construirea Comunităților Reziliente prin Inovație și Cooperare".

Summitul va aduna primari, lideri locali și experți pentru a iniția discuții pe subiecte importante precum sustenabilitatea, impactul tehnologiei asupra managementului urban și strategii pentru întărirea rezilienței comunităților. Agenda are ca scop introducerea de abordări inovatoare pentru managementul urban, încurajarea dezvoltării sustenabile, facilitarea accesului la fondurile Uniunii Europene și promovarea colaborării pentru revitalizarea și fortificarea orașelor, cu un accent deosebit pe abordarea provocărilor cu care se confruntă Ucraina.

“Într-o perioadă cu provocări globale, orașele se află adesea în prima linie, echilibrând dezvoltarea economică și competiția pentru talente. În fața dificultăților actuale cu care se confruntă orașele ucrainene, partenerii au demonstrat un suport remarcabil, care variază de la ajutor umanitar la promovarea inițiativelor de dezvoltare urbană sistemică. Apreciind impactul profund al acestor parteneriate, am decis să onorăm acest spirit colaborativ cu un premiu special la următorul Summit Internațional al Primarilor, ediția a 5-a.” - Iryna Ozymok, Fondatoarea Summitului Internațional al Primarilor.

Inițiat în 2016 în Ucraina, Summitul Internațional al Primarilor a evoluat într-un eveniment esențial pentru oficialii guvernamentali locali la nivel global pentru a împărtăși perspective și a învăța unul de la altul. Mai mult decât o conferință, este un loc pentru inițierea de noi proiecte semnificative și colaborări. Summitul a atras la edițiile precedente lideri ai orașelor din întreaga lume, pozitionandu-se ca un forum esențial pentru schimbul de strategii eficiente, soluții inovatoare și abordări convingătoare despre progresul urban.

Accentul de anul acesta subliniază rolul crucial al primarilor și autorităților locale în abordarea provocărilor globale și promovarea rezilientei comunităților lor. Agenda Summitului va include discuții pe panel, prezentări de bune practici și o expoziție, toate destinate să cultive parteneriate robuste și oportunități de networking.

Summitul Internațional al Primarilor este organizat de Fondul Enterprise Western NIS. Anul acesta, Summitul se desfășoară cu sprijinul valoros al partenerilor noștri, inclusiv Primăria Mea, Comunitatea Plus, CIPE și Cities 4 Cities.

Fondul Western NIS Enterprise (WNISEF)


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.