Moldova condamnă planul Rusiei de a anexa prin așa-numitele referendumuri regiunile ucrainene

Republica Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa-numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și vine în contextul afirmațiilor făcute de președintele rus, Vladimir Putin, transmite IPN.

„Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, a declarat Nicu Popescu.

Miercuri în spațiul public a fost difuzată o adresare a liderului la Kremlin, prin care acesta a anunțat mobilizare parțială în Rusia. De asemenea, Vladimir Putin a declarat că există demersuri pentru organizarea referendumurilor în mai multe regiuni din Ucraina, prin care s-a solicitat implicarea Rusiei. Acesta spune că „vor face totul pentru a asigura condiții sigure pentru desfășurarea referendumurilor, astfel încât oamenii să-și poată exprima voința”. Potrivit lui, este vorba despre Donbas, Herson și Zaparojie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.