Modificări ale condițiilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse

Cetățenii Republicii Moldova, vor putea intra în Federația Rusă din 1 septembrie, la prezentarea unui test de laborator negativ la COVID-19, făcut nu mai devreme decât cu trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația "Călătoresc fără COVID-19"se arată într-un document semnat de medicul sanitar șef de stat al Federației Ruse, transmite IPN.

Aplicația „Călătoresc fără COVID-19” este disponibilă pentru descărcare gratuită în magazinele online AppStore, GooglePlay și AppGallery.

Cerința nu se aplică persoanelor care intră, din țări terțe, în Republica Moldova în tranzit sau cu o escală scurtă, cu condiția prezentării unui test PCR negativ efectuat într-o țară terță nu mai devreme de trei zile calendaristice înainte de sosirea în Rusia. Totodată, persoanele respective trebuie să dețină bilete și/sau permise de îmbarcare de-a lungul întregului traseu către Federația Rusă.

Pentru cetățenii ruși, termenul pentru postarea rezultatelor testelor pe Portalul unic al serviciilor publice a fost extins la patru zile calendaristice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.