Mircea Geoană: Rusia nu are resursele necesare militare pentru a ataca Republica Moldova

Rusia nu are resursele necesare militare pentru a ataca Republica Moldova. În schimb, „un război hibrid total”, în an de alegeri prezidențiale, este de interesul Rusiei. Declarații în acest sens au fost făcute de secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, în cadrul emisiunii LIVE cu Rotaru și Kiss, de pe Digi24, transmite IPN.

„Rusia nu are resurse militare de a ataca Republica Moldova. Știți bine că planul inițial era ocuparea Kievului, ocuparea Odesei, încercuire prin Transnistria și prinderea Ucrainei într-o menghină. Acesta a fost planul inițial. El a eșuat.”, a completat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a declarat că din punct de vedere militar, Republica Moldova nu are motive de îngrijorare, dar ar putea avea loc un „război hibrid total”, care „este de interes vital pentru Rusia”, în contextul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

„De aceea, Republica Moldova este un partener comun al NATO și Uniunii Europene, lucrăm împreună, inclusiv în planul luptei împotriva dezinformării și îi ajutăm pe cei din Republica Moldova să aibă reziliență sporită la atacuri cibernetice, la dezinformare și la, evident, încercarea disperată a Rusiei, prin „cozi de topor” din Republica Moldova, să oprească drumul pro-european al Republicii Moldova”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană a mai spus că România și dânsul, ca lider politic internațional, au interesul ca Moldova și Ucraina să vină în Europa. „O astfel de șansă pentru o țară precum e Republica Moldova nu vine decât de două ori pe secol. A fost o șansă la primul război din Transnistria, s-a dus cum s-a dus, s-a întâmplat cum s-a întâmplat, asta a fost. Asta este a doua șansă.”, a conchis Mircea Geoană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.