Ministrul român al apărării a adus la Chișinău o donație cu echipamente individuale de protecție

Ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu ministrul apărării naționale din România, Angel Tîlvăr, aflat luni într-o vizită oficială în Republica Moldova. Cei doi oficiali au participat la ceremonia de recepționare a unui lot de echipamente individuale de protecție din partea României. Lotul conține căști de protecție, veste antiglonț și autoturisme de teren. Ministrul român Angel Tîlvăr, a reiterat deschiderea de a sprijini în continuare obiectivul de modernizare a Armatei Naționale prin seria de programe și proiecte comune implementate în contextul consolidării parteneriatului dintre cele două instituții de apărare, transmite IPN.

„Indiscutabil, România a fost, este și va rămâne unul din cei mai fermi susținători ai țării noastre. Prietenii din România și-au reconfirmat, în repetate rânduri, angajamentul pentru intensificarea cooperării pe palierul securității și apărării cu țara noastră”, a declarat în cadrul întrevederii ministrul apărării Anatolie Nosatîi.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării Republicii Moldova „cei doi miniștri au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării, asistența acordată de Guvernul României în contextul modernizării Armatei Naționale și situația de securitate regională. Un subiect separat l-a constituit intenția Ministerului Apărării de accedere în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul Platformei de dialog politico-militar — Iniţiativa regională a Procesului miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), având în vedere că începând cu 1 iulie 2023, Președinția rotativă a Comitetului de coordonare politico-militar SEDM a fost preluată de către România”.

Părțile s-au referit și la importanța expertizei oferite de specialiști din subdiviziunile Ministerului Apărării Naționale colegilor din Ministerul Apărării al Republicii Moldova în elaborarea documentelor strategice necesare pentru funcționarea eficientă a sistemului de apărare și securitate națională.

Menționăm că ministrul apărării naționale din România, Angel Tîlvăr a efectuat o vizită vizită oficială la Chişinău, la invitaţia ministrului apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.