Ministra de interne: Tabloul de securitate este în regim de normalitate

Pentru Summitul Comunității Politice Europene a fost mobilizat cel mai mare număr de specialiști din toate structurile de stat, iar fiecare acționează în perimetrul său, conform sarcinilor și atribuțiilor stabilite în planul de securitate. O spune ministra afacerilor interne, Ana Revenco. Potrivit ei, incidente ieșite din comun pe parcursul zilei nu au fost înregistrate. Totuși, pe traseul spre Bulboaca au existat tentative de destabilizare din partea unor forțe politice. Ministra spune că acestea au fost contracarate, transmite IPN.

„La această oră, tabloul de securitate este în regim de normalitate. Nu înregistrăm accidente sau incidente ieșite din comun. Absolut toate agențiile în domeniul securității și apărării lucrează coordonat și sincronizat. Monitorizăm în continuu situația. Acționăm în mod anticipat și așa vom continua și în următoarele ore și în următoarele zile. Toată lumea pune umărul pentru a asigura ca acest summit să se desfășoare în condiții de maximă securitate și siguranță. În egală măsură ne asigurăm pentru a asigura liniștea și în comunități și la frontieră”, a declarat pentru presa ministra.

Ana Revenco a menționat că au fost tentative de destabilizare. „Inclusiv tentative de a arăta printr-un alt unghi ceea ce astăzi se întâmplă în Republica Moldova. Toate aceste tentative au fost contracarate într-un mod sincronizat”, a notat ministra. Potrivit ei, dacă se va stabili că s-au admis încălcări ale legislației, persoanele implicate vor fi sancționate.

În intervalul de timp 00.00 (ora locală), 1 iunie,  și 07.00 (ora locală), 2 iunie, sunt permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale la Summitul Comunității Politice Europene. Toate punctele de trecere a frontierei terestre au un regim obișnuit de funcționare.

În timpul deplasării delegațiilor oficiale în Republica Moldova, traficul rutier pe traseul Aeroportul Internațional Chişinău – Chișinău se suspendă parțial. Circulația ambulanțelor și a autospecialelor de pompieri se va desfășura cu regim special de deplasare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.