Măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier pe perioada sărbătorilor pascale

Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au dispus măsuri pentru a asigura fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei comune pe perioada sărbătorilor pascale. Conducătorii celor două administrații vamale au semnat un plan de acțiuni, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Vamal, începând de astăzi, timp de o lună, cele două autorități vamale își vor sincroniza activitățile prin realizarea schimbului operativ de informații, inclusiv cu subdiviziunile teritoriale ale celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră, vor aloca piste separate pentru redirecționarea și accelerarea traficului de călători, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire și acolo unde situația o va impune, vor suplimenta numărul de funcționari vamali din birourile/posturile vamale de frontieră.

În scopul prevenirii și evitării blocajelor ce ar putea apărea din motive tehnice, vor fi întreprinse măsuri pentru asigurarea funcționalității tuturor echipamentelor de control din cadrul posturilor/birourilor vamale.

Persoanele care intenționează să traverseze frontiera pot contacta Centrul Unic de Apel: +373 22 78 8888 pentru a solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pentru a semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

Pe pagina Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica: „Traficul on line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, întrucât au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.