Maib în parteneriat cu UTM lansează în premieră Programul de Burse „You drive IT”, promovând incluziunea și egalitatea de gen

La maib, credem în puterea talentului feminin și în capacitatea acestuia de a transforma lumea tehnologiei. Suntem încântați să anunțăm lansarea Programului de Burse „You drive IT” pentru studentele Universității Tehnice a Moldovei (UTM) din domeniul IT și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

37 de femei muncesc cu pasiune în echipa IT a maib, dar știm că putem face și mai mult. Prin acest program de burse, ne propunem să creștem și să sprijinim viitoarele femei lidere în tehnologie.

În cadrul acestui program vor fi acordate 5 burse unice, fiecare în valoare de 15 000 de lei, destinate studentelor UTM din domeniul IT și STEM, care demonstrează performanțe academice deosebite și un angajament remarcabil în activitățile extracurriculare și voluntariat.

Prin aceste burse, ne dorim să sprijinim excelența academică și angajamentul față de sustenabilitate, inovație și responsabilitate socială. Ne dorim ca studentele premiante să devină ambasadoare ale schimbării și să contribuie la dezvoltarea unei industrii tehnologice echitabile și durabile.

Conținutul dosarului de aplicare

Pentru a participa la program, fiecare studentă va trimite la adresa de email resurseumane@maib.md următoarele:

 • Situația academică pentru anul de studiu 2023-2024 cu nivelul minim al notelor – 8;
 • Diplome, certificate sau alte documente care confirmă participarea în activități de voluntariat, precum și articole și alte publicații în domeniul IT;
 • Scrisoare de intenție în format video cu o durată de până la 1 minut;
 • Eseu de 2500-3000 caractere la tema: Depășirea provocărilor în era tehnologică: Cum femeile din IT și STEM schimbă fața industriei.
   

Eligibilitate

Sunt eligibile studentele de la Ciclul I licență, anul de studiu 3-4, și Ciclul II masterat, anul 1-2, studii cu frecvență la zi, de la următoarele facultăți:

 • Electronică și Telecomunicații
 • Energetică și Inginerie Electrică
 • Calculatoare, Informatică și Microelectronică
 • Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi
   

Termenul limită

Data limită pentru expedierea dosarelor de aplicare este 14 iunie 2024, ora 17:00. Perioada de examinare a dosarelor: 15 - 30 iunie 2024. Câștigătoarele vor fi anunțate la începutul lunii iulie a.c.

Prin această inițiativă, maib își reafirmă angajamentul față de promovarea egalității de gen și susținerea femeilor talentate din domeniul IT și STEM.


You drive IT. Tu conduci cariera ta. Maib

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.