Maib anunță lansarea celei de a V-a emisiuni de obligațiuni corporative din cadrul programului doi

A V-a emisiune de obligațiuni corporative maib va fi la dispoziția investitorilor din data de 30 mai a.c. Timp de 20 de zile calendaristice atât persoanele fizice rezidente, cât și nerezidente vor putea depune cererea de subscriere la orice sucursală maib sau la oficiul central maib park (mun. Chișinău, str. 31 august 1989 nr. 127).

În această subscriere banca pune la dispoziția viitorilor investitori un lot de 5000 de obligațiuni corporative de clasa a VI-a, cu marja de (+1%), rata cuponului constituind 4,48% în primul an. Valoare nominală a unei obligațiuni este de 20 000 lei, iar principiul primul venit, primul servit se va aplica în continuare. De asemenea, maib își rezervă dreptul de a încheia anticipat oferta în cazul epuizării volumului total disponibil pentru subscriere.

Investiția în obligațiunile corporative oferă oportunități excelente pentru gestionarea economiilor și obținerea de beneficii semnificative pe termen mediu și lung, inclusiv:

  • este o sursă suplimentară de venituri;
  • rata dobânzii este lunară timp de 3 ani și este mai atractivă, comparativ cu alte instrumente de economisire, datorită marjei competitive;
  • tranzacționarea acestora se realizează prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei;
  • obligațiunile corporative pot fi utilizate drept gaj în anumite situații;
  • investitorii își pot retrage fondurile investite printr-o cerere simplă depusă în oricare sucursală maib.

Mai multe detalii despre avantajele și caracteristicile obligațiunilor corporative maib află aici și din Prospectul de ofertă publică, iar în calitate de investitor ține cont că potrivit Codului Fiscal cuponul sau rata dobânzii obținute din deținerea obligațiunilor reprezintă o sursă de venit impozabil.

Investește inteligent.

Tu conduci. maib

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.